Saturday, January 9, 2016

Drábik és a hülyeség

Kiváncsiságból, Cordon unszolására meghallgattam a híres videót. Szinte teljes egészében tömény zagyvaság.

Főbb butaságok:

1. Jézus a pénzhatalom ellen tanított. Nem, nem tanított, Jézusnak nincs semmilyen politikai tanítása. A pénzváltók kiűzése a templomból mint a pénzhatalom elleni harc elmélet röhejes.
2. Jézus Istene nem ugyanaz, mint a zsidó Isten. De ugyanaz. A "bosszúállás Istene" és a "megbocsátó Isten" ellentét csak a kereszténységet nem értők bomlott agyában létezik.
3. Jézus tanítása és a judeo-keresztény vallás két külön dolog, az utóbbi az előbbi elferdítése. Közismert ateista halandzsa, vicces ugyanezt most szélsőjobbos nézőpontból visszahallani. Sajnos a magyar szélsőjobb súlyosan fertőzött a keresztényellenes újpogány tanokkal.
4. Jézus nyomán igazságos állam jött létre. Nem jött létre, Jézus nem akart soha semmilyen államot építeni. Drábik keveri a kereszténységet az iszlámmal.
5. A kereszténység tiltotta a kamatot. Nem igaz, csak az uzsorakamatot tiltotta.
6. A zsidók találták ki a kamatot. Nem igaz, a kamat akkor is létezett már, mikor még nem volt egy zsidó se a világon.
7. Izabella királynő és a "córdobai muszlim kalifátus". A gond csak az, hogy Izabella a XV. sz. végén uralkodott, Córdoba pedig a XIII. sz. óta nem muszlim. Drábik keveri a granadai emirátussal.
8. 300 askenázi zsidó bankár uralja a világot. Röhejes ostobaság.
9. A zsidók segítették hatalomra Hitlert, Izrael létrehozása céljából. Ugyanaz.


Ami Drábik mondanivalójának baloldali szellemiségű részét illeti, igaza van. De semmi újat nem mond, közismert közhelyeket mond: pl. ha a társadalomban túl nagy a vagyoni különbség, a szegények jogai kisebbek lesznek a gazdagokénál. Igen, így van, na és?

Szóval a pogány Drábik foglalkozzon közgazdaságtannal, ami a szakmája, s ne halandzsázzon vallásról, s legfőképp meg ne káromolja a kereszténységet. Zsidó összeesküvéselméleteivel pedig csak lejáratja a kevés értelmeset is, amit mond.

No comments:

Post a Comment