Tuesday, January 26, 2016

A modern jobboldal

A modern jobboldal pont ugyanaz, mint a modern baloldal: a különbség csak annyi, hogy míg a baloldal a baloldali értékeket árulta el, addig a jobboldal a jobboldaliakat.

Természetesen a gazdaságpolitikát leszámítva, mert abban mindkét oldal egyformán ultrajobbos és liberális, a legminimálisabb különbség észrevételéhez is hatalmas erejű mikroszkóp szükséges.

Állítólag a baloldal fő feladata a társadalmi igazságosságért való kiállás lenne. Láttuk: a baloldal ebben teljesen megtagadta önmagát. Ugyanígy, állítólag a jobboldal fő feladata pedig a hagyományok védelméért való kiállás lenne. Nos, a jobboldal itt pontosan ugyanúgy tagadta meg magát.

Míg a modern baloldal manapság ultraliberális jelszavakat hangoztatva harcol a bérmunkások, az alkalmazottak ELLEN, addig a jobboldal esetében meg azt látjuk , hogy a modernitás jelszavával harcol minden hagyomány ELLEN.

Illemből persze mindkét oldal masszívan hazudik. A moden baloldali így szakszervezeti tagkönyvvel a zsebében éljenzi a nagytőkét. A modern jobboldali pedig időnként keresztet vet, miközben éppen családot rombol. A modern baloldali elmagyarázza, miért jó a kisembernek, ha a nagytőke nyeresége növekszik, elmagyarázza, hogy ez az „igazi” baloldali érték. A modern jobboldali pedig arról tart beszédet, hogy az „igazi” keresztény az, aki tolerasztaként viselkedve támogatja az egyneműek „házasságát”, s hozzáteszi, hogy Jézus is felvonulna  tapsolva  az antihumanista perverzek menetén.

A szemét azonban szemét marad, mindegy melyik oldalán van a szemétdombnak.

No comments:

Post a Comment