Saturday, September 17, 2016

A liberalizmus csatavesztése

Ezt csatát Magyarországon a liberális elit megkezdte azonnal a rendszerváltáskor. Akkor a cél az volt: liberális kényszerzubbony egyenruhába öltöztetni az egész országot, a liberalizmust egyetlen elfogadható eszmének hirdetni, sőt, azt hazudni róla, hogy nem is eszme, hanem valamiféle tiszta, igaz, eszmementes racionalitás, melyet minden ember természetes módon elfogad, ha kellő tájékoztatást kap.

A liberális bábmesterek persze túllőttek a célon, nem volt türelmük az agymosással, s ezzel maguk provokálták ki az antiliberalizmus gyors felemelkedését.

Mára a csatát elvesztették, nem csak Magyarországon, hanem az egész világban. Komolyan elképzelhető lett volna akár csak 10 éve is, hogy az amerikai elnökválasztáson egy nyíltan antiliberális ember esélyesként vesz részt? Most pedig ez zajlik.

Mindez mögött természetesen ott van az új, humanista, demokratikus, antiliberális Oroszország hatalmas kisugárzása a világra! Ma Oroszország az, mely erőt képes adni az egész világ humanista antiliberálisainak, egymás közti ellentéteiktől függetlenül.

Manapság a liberális háttérhatalom háborút fontolgat, de ebben is vesztésre áll: nem sikerült ugyanis a 90-es években megszüntetni az orosz és a kínai atomarzenált, így a liberális világrontók most képtelenek nyertes háborút levezényelni. Ez a szerencsénk.

1 comment:

  1. Oroszország komoly tüske a libsik körme alatt, de önmagában kevés az árütő sikerhez, de még egy esetleges Trump győzelem is. Ezt a többszörösen összetett probléma halmazt, csak mi magyarok vagyunk képesek kibogozni. Talán korántsem véletlenek sorozat az, hogy permanens stressz helyzetbe vagyunk tartva. Napnál világosabb mára, hogy egy új-kultúra filozófiát kell felmutatni. Ezt az új filozófiát viszont tények és értékek alapján elsősorban a tudományágaknak az alapvető ellentmondásainak a feloldozása alapozza meg.A probléma megoldása egyszerű mint egy fa ék, de a bizonyítás levezetése kissé hosszadalmas mert érinti mind a hat alapvetően lényeges tudományt, úgymint a matematika filozófiai, és az elméleti fizika filozófiai problémáit, az esztétika és a nyelv filozófia, továbbá a teológia és a közgazdaság tudományának az alapvető problémáit. Ezek feloldozását követően nyílhat meg az út egy új természet filozófia előtt, pontosabban önmagától kiesik

    ReplyDelete