Monday, April 18, 2016

Nem a ti pénzetekből élünk, bugyuta liberók!

A ballibaizmus mint az antihumanizmus Magyarországon egyik legelterjedtebb alakja mára eljutott oda, hogy szerinte butaság az utóbbi 200 év munkásmozgalma, minden munkásvédelmi szabály felesleges, mert hát döntsön a piac. Persze vicces ezt miért hívják baloldalnak, de most nem ez a téma.

Mindez mostanában hangzik el a vasárnapinyitvatartási hisztéria körében.

Azt mondják a fanatikus ultrajobbos liberók: aki nem akar vasárnap is dolgozni, az ne menjen ilyen munkahelyre. Ezen az alapon, felesleges a munkaidő napi 8 órára korlátozása, hiszen aki nem akar napi 16 órát dolgozni, az ne dolgozzon ilyen munkahelyen.

Azt is mondja a liberó közmondás, hogy kussoljon mindenki a szolgáltatási szférában, mert a vásárlók pénzéből élünk.

Nem, nem abból élünk, liberális emberszabásúak!

Bár, hála Istennek, normál üzletben még sosem dolgoztam, de dolgoztam már ügyfélszolgálaton és onlájn kereskedésben is. Ezek persze jobb helyek, mert nincs közvetlen, fizikai kapcsolat az ügyfelekkel.

A kereskedelmi alkalmazott a FIZETÉSÉBŐL él. s nem munkaadója profitjából. A kapcsolat a cég sikerességével csupán távoli és közvetett. Ez utóbbi a vállalkozó problémája, nem az alkalmazotté. Az alkalmazottnak nem feladata a cég sikerességét szem előtt tartania, őt nem erre alkalmazták (leszámítva most persze az alkalmazott cégvezetőket, akiket eleve erre a feladatra alkalmaznak). Ha cég nem fizet fizetést, az alkalmazott munkahelyet vált, s nem kezdi megpróbálni sikeressé tenni nemfizető munkaadóját.

5 comments:

  1. "az utóbbi 200 év munkásmozgalma, minden munkásvédelmi szabály felesleges, mert hát döntsön a piac."

    Mutasson már egy linket, milyen balos ír ilyeneket?

    A Niggertartási Törvényt (korábban úgy hívtuk, hogy a Munka Törvénykönyve) a fidesz írta és szavazta meg.

    ReplyDelete
  2. Nincs profit => nincs állás. Ez a szerinted oly távoli és közvetett kapcsolat? Vegyük fel ezt a cikket is a "birca megreformálja a közgazdaságtant" alaptételei közé.

    ReplyDelete
  3. Miért lenne mindegy?

    ReplyDelete
  4. Ne várj bizonyítékot, a bircapropaganda így működik. Kitalál valami őrültséget és előadja mintha a "ballibák" mondták volna, hátha más is annyira megutálja őket mint birca.

    ReplyDelete