Monday, May 23, 2016

Korrupcióellenes harc

A korrupcióellenes harc nem más, mint a háttérhatalom eszköze a szófogadatlanok elhallgattatására.

Két ország, ugyanaz a példa.

Romániában a Washingtonból vezérelt Korrupcióellenes Különleges Ügyészség olyan teljhatalommal rendelkezik, amit Robespierre és Sztálin is kissé eltúlzottnak mondanának. Akire rámutat ez a hivatal, annak vége. Bíróság, bizonyítás nem szükséges, elég a hivatal szava.

A cél egyetlen: az USA ilyen módon igyekszik elérni, hogy Románia szófogadó terep legyen az Oroszország elleni harcban. Ma már amerikai agresszív támaszpont is épül az országban.

A másik példa Brazília. A demokratikusan megválasztott baloldali elnököt éppen a napokban távolították el hivatalából, korrupciós vádakkal. Washington keze ismét ott dereng, a kampányt több, Washington által támogatott brazil politikus vezényelte le.

Az üzenet egyértelmű: lophatsz, ha szót fogad nekünk, de ha nem fogadsz szót, akkor hiába nem vagy korrupt, akkor is rád fogjuk.

DilmaRousseff

Ha manapság korrupt politikusról hallok a médiákból bárhol a világon, első gondolatom: vajon milyen amerikai érdekeket sérthetett meg az illető politikus?

4 comments:

  1. Brazil nép maga küldte el a picsába a demokratikusan megválasztott vezetőjét. Ez a demokrácia lényege, ha nem válik be akkor vissza kell hívni.

    ReplyDelete
  2. Annyira a nép küldte el,hogy az új elnök már le is tette a hivatali esküt .....az USA-nak!!Brazília a BRICS országok egyik oszlopos tagja,és az egyik legnagyobb is,nem véletlen,hogy az USA Dél-Amerikában éppen Brazíliára vetette ki a hálóját! Venezuela,Dominika már erős ami befolyás alatt áll!Ugye ,milyen érdekes,hogy Hugo Chavez halála után mennyire összeomlott Venezuela!?Pedig az egyik legnagyobb olajtermelő ország!De van az az USA dollár(még!),amelyik a hazai burzsoáziát USA-nyalonccá teszi!!

    ReplyDelete
  3. Aztán az USA korrupció-ellenes harcának is van egy nagyon szép álarca!Orbán,Soros György révén(nem zsidózok ám!!) Orbán lett Mo. -on az USA egyik korrumpátora!
    Szabadon korrupciózhatott mindezidáig!Az USA pedig fellépet a magyarországi korrupció ellen ...azon a röhejes módon,hogy szólt Orbánnak,a legnagyobb korrumpátornak,hogy "há' tesó,nagy mán a korrupció nálatok, figyejjé mán oda!Azóta úgy figyel Orbán,mint a hugyozó disznó!Nehogy más is korrupt lehessen rajta kívül!
    Az USA korrupció-ellenes háborúja éppen olyan álságos képmutatás,mint ahogy az USA érdekeit védi Romániában,meg az orosz határ mentén végig!!
    Orbánról meg mán nem is kell beszélni!
    Szinjátékot játszanak,amiben Orbán nagypofájú mellkészereplő ugyan,főszerepben tetszelegve!Ez olyan,mint a Tell Vilmos szinpadon!
    Amikor Tell Vilmos arra kényszerítik,hogy a fia fejéről lelője az almát,és mikor már céloz,akkor a szinpad másik szélén két főszereplő hajba kap,és oda figyel a közönség,majd pár másodperc múlva felsikolt

    ReplyDelete
  4. folyt.....,hogy:lelőtte,lelőtte!!És valóban földön az alma,nyíllal átlőve!Taps!És Tell Vilmos feltápászkodik,számszeríjában az el nem lőtt nyíl!
    Na,igen!Ilyen színjáték az amiké is!Csakhogy,míg a sziínpadon egy kényes jelenet remek megoldását látjuk,addig az ilyen színjáték a világ országaival általában tragédiához vezet!Főleg,ha azt az USA rendezi!!

    ReplyDelete