Sunday, May 29, 2016

Az osztrák választások után

Vesztett Ausztriában az újjobbos jelölt, nyert az újbalos.

Ausztriában most a "szélsőjobb" jelölt ellen az egész mainstream elit kénytelen volt egy rendszeridegen jelölt mögé beállni. Mert bárhogy is hazudnak és csúsztatnak most a liberális médiák, a valóság egy: most itt két rendszerkritikus ember küzdött meg egymással. Ez pedig nem más, mint a rendszer vége.

A magyar ballibek öröme vicces, ki érti, hogy a rendszerhű, konformista magyar ballibek miért éljenzik saját vereségüket. Persze értem: pártérdekből igyekeznek csúsztatni, e csúsztatás fő ereje a Kettő Mérce blog, melynek alapvető módszere az újbalos értékek összemosása a liberális értékekkel.

Nem a józan liberalizmus nyert Ausztriában, hanem a liberálisok voltak kénytelen fogcsikorgatni beállni a számukra kisebbik rossznak tűnő rendszerkritikus jelölt mögé. Az átlag kisember teljesen józanul nem akar ballibeket, azaz nem akar se Tony Blairt, se Cameront, se Merkelt, se Hollande-ot, se hasonló ultraliberálisokat.

A liberális pártok - legyenek azok "jobboldaaiak" vagy "baloldaliak" - folyamatosan veszítik el a saját törzsszavazóikat. Ami természetes, mivel ezek a pártok ma már ultrajobbos liberálisok. A baloldalt ma a "populisták" képviselik, legyen az balos, vagy jobbos verzió.

Előbb-utóbb a balos és a jobbos "populisták" egyesülnek. Ez Görögországban már tény: ott koalícióban kormányoznak együtt.

3 comments:

  1. Nácikkal csak a hülyék paroláznak. Vagy akiket a globális nagytőke fizet és bábozik velük.

    Az osztrák választás szerintem nem volt kóser.

    Ki hiszi el ezt a 700 ezer levélszavazatot, ami ugye több mint 10 %. És akkor ezek szerint a túlnyomó többség a zöldre ment, ha megfordította a barna pár százalékos előnyét.

    Szóval itt valami nem kóser.

    Ha pedig senkinek sincs egy szava se ezzel kapcsolatosan, akkor az azt jelenti, hogy Ausztriában is minden a globális nagytőke zsebében van.

    Pártok, sajtó, média, politikusok - minden ami számít.

    ReplyDelete
  2. Az osztrák újjobb már a parlamenti választások megnyerésére készül. ezért nem csinált ügyet ebből.

    ReplyDelete
  3. Nem szeretnék nácifejjel gondolkodni.

    Nekem egyértelmű, hogy itt Európa szándékos jobbra tolása, fasizálása folyik. Ebbe a képbe nem fér bele ez a választási csalás, mert ha az volt, akkor azt csak a legmagasabb gazdasági szinten intézhették. (Mindenki szájának a befogása a levélszavazás kapcsán).

    Hacsak a fasizálásnak nem az a tiszta egyenes útja, hogy a nácik parlamenti többséget szerezzenek, ne államfői posztot anélkül.

    ReplyDelete