Wednesday, June 1, 2016

A GDP esése

A napokban az Index főoldalán megjelent egy erősen manipulatív térkép a régió életszínvonaláról.

Lássuk most a valóságot!

Én pártfüggetlen vagyok, azaz velem nem fogja tudni senki se megetetni se a fideszes, se a ballib kamut. Minden GDP-esés a Fidesz alatt ballib kamuzáshoz vezet, mint ahogy ez fordítva is volt a ballib kormány alatt. De egyik se igaz!

Ez a leszakadás, azaz Magyarország leszakadása a régión belül az ezredforduló óta tart, azóta 8 évig a ballibek, 7 évig meg a Fidesz kormányzott. S kapaszkodjon meg mindenki: se a ballib, se a fideszes kormányzás alatt nem volt egyértelmű fejlődés vagy zuhanás. Ami van az ezredforduló óta, az gyakorlatilag lassú stagnálás, s közben ugyanez a helyzet a egész régióban.

Tudod mi történt? Magyarország a 90-es években erősen kiemelkedett, ezzel került az elsők közé, majd ez az előny lassan elpárolgott, s visszaállt a természetes helyzet: Magyarország a II. vh. előtt is kicsivel szegényebb volt, mint az akkori Csehszlovákia, Legyelország és a 3 balti állam.

Ennyi az egész. Az a tény pedig, hogy nincs komoly fejlődés se a ballibek, se a Fidesz alatt egyetlen dolgot jelent: az egész FÜGGETLEN a magyar kormányzattól. Az okok külsők, elsősorban a hatalmas méretű profitkiporszívózás az országból a brüsszeliták által.

A Fidesz most pedzegeti már ezt az okot, de eszközük nekik sincs a folyamat megállítására. Az ugyanis, hogy felvonulunk délután a brüsszeli megszállás ellen sajnos nullát változtat a helyzeten. Ide évek munkája kell, komoly építkezés, de a jelenlegi geopolitikai helyzet Orbán ellen hat: senki sem fogja neki megengedni, hogy komolyan harcoljon. Mert egy dolog az ország megszabadítása a buziktól és más ballib perverzióktól, a szellemi építkezés, a keleti kapcsolatok építése, valamint a keményebb kiállás a nemzetközi porondon - mindezt a háttérhatalom morogva, de eltűri, de ha Orbán rászánja magát keményebb lépésekre, másnap bombázva lesz Budapest.

Úgy tűnik, ezt Orbán is érti, ezért is összpontosít manapság leginkább a brüsszeliták közti érdekellentétek kihasználására és a geopolitikai szituáció rombolására. De lesz-e siker, nem tudom.

Orbán nyilvánvalóan kénytelen lesz érezhető eredményeket is felmutatni, mert ellenkező esetben meg fog bukni. Az "a ballibek rossszabbak nálam" érv 2018-ban még működni fog, de 2022-ben már nem. Az emberek érezni is akarják a helyzet javulását, nem elég a tudat, hogy Orbán bátran harcol. S Orbán nem lesz képes érezhető eredményeket produkálni. Ezért is fontos addigra kialakítani olyan Orbán elleni ellenzéket, mely nem ballib irányultságú. Ez az ország érdeke. Ha ismét Soros csicskásai veszik át a hatalmat 2022-ben, az tragédia lenne.

Orbán helyzete hasonló most Horthyéhoz. Horthy is ezt próbálta: valahogy szabadulni a nemzetközi háttérhatalomtól, mely akkor leginkább Hitlert jelentette Magyarország számára. De Horthy elbukta a harcot. Orbán profibb Horthynál, ez tény, s persze előtte van a történelmi tapasztalat is.

Szóval hatalmas a harc, s borotvaélen táncolunk, miközben a profit- és hataloméhes hiénák üvöltve várják mikor lépünk félre.

S most lássunk egy korrekt térképet a kelet-európai országok életszínvonaláról!

kltsznke

sárga: mélyszegény (a világátlag harmada vagy alatta)


narancssárga: nagyon szegény (a világátlag fele körül)


világoszöld: szegény (a világátlag háromnegyede körül)


sötétzöld: átlagos (a világátlag körül)


rózsaszín: szerényen gazdag (a világátlag másfele körül)


piros: gazdag (a világátlag kétszerese körül)


 

1 comment:

  1. Véletlenül kerültem az oldalra, olvasgattam. Természetesen feltűnt a kommentekben rendszeresen megjelenik két nem szimpatikus egyed. Ők netán valami esküdt ellenségek, vagy csak olyanok akik hivatalból űzik ezt a "tegyünk tönkre mindent ami nem a ballib véleményt tükrözi" munkát?

    ReplyDelete