Thursday, June 23, 2016

Civil-e?

Civil csak az lehet, aki független.

Vigyázat: a függetlenség nem jelent semlegességet. Sőt az igazi civil nem semleges, hanem erősen részrehajló, hiszen kiáll valami mellett. Ez nem gond. A gond csak az, ha valakinek a léte attól függ, amit támogat. Ha ez a helyzet, az az ember nem civil.

Aki más pénzén civil, az nem civil, ez nyilvánvaló. Az ilyen ember neve lobbista, szép szóval, vagy pedig csúnyább szóval: befolyási ügynök.

A magyar ballib "civilek" 95 %-ban nem civilek. Nem civil sem a 800 bérgágogó és bérretegő, sem Pumukli és elől kockás, hátul soros álpedagógusai, sem az éhségmenetelő ballib milliomosok, mint ahogy nem az sem a Fekete Nővér, sem a Fehér Nővér, sem a Nővér A Szürke 50 Árnyalatában.

Soros és a Norvégiai Köztársaság fizetett lobbistái nem civilek. Pont.

Itt közbeszólnak sokan: nem lehet pénz nélkül civilkedni. Csak ez nem igaz, mert lehet. Lehet adományokat szedni, természetesen korlátozott értékhatárral sok embertől, s - igen, ez a megdöbbentő lehetőség is fennáll! - lehet dolgozni is, ami mellett szabadidőben civilkedni.

9 comments:

  1. Kedves MaxVal!

    Elfelejtette kifejteni, hogy bezzeg a CÖF, meg a határon túli szervezetek, stb., stb. ... az IGAZI civil szervezetek, akik kizárólag a tagdíjaikból élnek.

    Meg fognak magára haragudni a Fidesz központban.
    Már esse lehet magára bízni???

    :o)

    ReplyDelete
  2. A CÖF a Fidesz álcivil szervezete,

    ReplyDelete
  3. Akkor már csak azt kellene megindokolnia, hogy akkor miért ezekkel az aprócska szervezetekkel foglalkozik kitudja hányadik bejegyzésében ahelyett hogy a legnagyobbal, az adónkból ellopott milliárdokkal finanszírozott CÖFfel meg a békemenetekkel foglalkozna?

    ReplyDelete
  4. Mert arról kell írni, aminek jelentősége is van. A fideszes álcivilek egy apró csoport, kevés pénzzel, nulla jelentőséggel. Míg a milliérdokat megmozgató, hatalmas hátterű magyarellenes ballib álcivilek komoly erőt jelentenek.

    ReplyDelete
  5. Muhahaha! ! ! :o)

    Nem arról szokott írni leginkább, hogy épp ezek a jelentéktelenek?

    Egyik szavával csapja agyon a másikat.

    Egyszer azt mondja, jelentéktelenek, máskor meg "hatalmas hátterű magyarellenes ballib álcivilek"


    "A fideszes álcivilek egy apró csoport, kevés pénzzel, nulla jelentőséggel.":
    http://static.lengyelnet.hu/db/0B/6D/belemenet-d00017B6D2d4c1efd10ec.jpg

    :o)

    ReplyDelete
  6. Soros és a Norvégiai Köztársaság ügynökeit én nem becsülném le...

    ReplyDelete
  7. Magyarország elsősorban német gyarmat. Az ő kollaboráns bábkormányuk Orbán enyveskezű tolvajbandája.

    Ehhez képest Soros és a norvégek elbújhatnak.

    Dehát maga is ezt szokta írni minden második alkalommal, és csak ezek között szokott olyanokat mondani, hogy “hatalmas hátterű magyarellenes ballib álcivilek”

    Legközelebb megint 50 tüntetőről fog beszélni meg jelentéktelenségről. Ha ennek az ötvennek jut 100 millió, akkor én is szívesen csatlakozok.

    :o)

    ReplyDelete
  8. Ezt már sokszor megbeszéltük. Orbán nyilván nem független, de igyekszik elmenni a határig, azaz hasznos a magyar népnek. A ballibek éppen azért támadják Orbánt, mert szerintük Orbán túl független. Azaz a nyugati elnyomásnak az igazi elkötelezett hívei a ballibek, hozzájuk képest Orbán a kisebbik rossz. S amíg nincs jó, ki kell állni a kisebbik rossz mellett.

    ReplyDelete
  9. Tévedés. Orbán eljátssza a "rossz zsaru" szerepét, hogy Merkelék hófehérek maradhassanak.

    És soha nem válaszolta meg a kérdésemet, hogyha a különadók nem csak bábszínház hülyegyerekeknek a kamerák előtt, akkor miért nem tudhatjuk meg, hogy a multik mennyivel többet fizetnek be összességében a magyar államkasszába 2015-ben mint 2009-ben?????

    ReplyDelete