Friday, June 24, 2016

Egy újabb mítosz cáfolata

Kőkemény ballib mítosz, hogy a kitántorgók az ő híveik.

A szavazatok azonban ezt számokkal cáfolják.

Normál parlamenti szavazás esetében nem tudható, hogy hogyan szavaztak a külképviseleteken szavazók, ugyanis a szavazatokat nem számolják meg helyben, azokat hazaküldik.

Viszont szerencsénk van: az EP-választásokon a helyzet más, hiszen itt a szavazás tisztán listás, ami miatt a külképviseleti szavazatokat is külön összesítik. Még nagyobb szerencsénk van: 2014-ben volt magyar parlamenti és EP- választás is, így az adatok ugyanarra az időszakra vonatkoznak!

Lássuk hány százalékot kaptak az egyes pártlisták összesen és csak a külképviseleteken leadott szavazáson!

2014sz

Látható: két pártlista van, mely külföldön jelentősen több szavazatot kapott, az Együtt-PM és az LMP. Az előbbi két és félszer, az utóbbi háromszor népszerűbb volt külföldön, mint összeségében. A ballib tábor két pártja - a DK és az MSZP - viszont külföldön feleannyi szavazatot kapott, mint összességében.

Összesítve a 3 ballib pártlista eredményét, arra a - ballibek számára mellbevágó - eredményre jutunk, hogy míg összességében megszerezték a szavazatok 27,90 %-át, a külképviseleti szavazatoknál arányuk csak 26,39 %, azaz külföldön még valamivel kevesebb is az elért eredményük. A kitántorgók nem rájuk szavaznak...

Tény tehát: a Fidesz népszerűsége alacsonyabb volt a külképviseleti szavazáson, mint összességében: 51,48 % helyett csak 45,36 %, de így is a Fidesz nyert fölényesen a külképviseleti szavazáson, ráadásul a Fidesz mínusz 6 %-a nem a ballibekhez ment, hanem az LMP-hez! A ballibek népszerűsége pedig hibahatáron belül azonos belföldön és a kitántorgók között.

 

13 comments:

  1. Kedves MaxVal!

    Ez elsősorban a Fidesz vesszőparipája volt, különban nem barkácsolták volna agyon a választási törvényt.

    Azonkívül ha a Választási Központ ennyire összejátszik a Fideszközponttal meg a bírósággal, mint ami a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatos népszavazás megakadályozásánál kilátszott, mi a biztosíték rá, hogy ezek voltak az arányok?

    Vagy akár a magyarországi szavazatoké és választásoké?

    Mert hát a nagykövetségek még szorosabban kézben vannak, mint az OVB vagy a bíróságok.

    ReplyDelete
  2. Szerinted a nagykövetségeken direkt úgy csalt a Fidesz,h 6%-kal rosszabb eredményt érjen el mint összességében? (Vagy eredetileg még ennél is sokkal rosszabb volt ott az eredménye, de nem merték 45% fölöttire elcsalni? Mert a Fidesz olyan szerény és alázatos. :) )

    ReplyDelete
  3. nem én feltételeztem a választási csalást... de ha már felmerült, megkérdőjeleztem,h ilyen eredmény jött-e volna ki egy csalással

    ReplyDelete
  4. Nem. Én azt mondom, hogy nem véletlenül változtatták meg a teljes ellenőrzési mechanizmust és fideszesítették például az OVB-t.

    Abból pedig ahogyan a vasárnapi nyitvatartásról szóló népszavazás megakadályozásában összejátszott a Fidesz, az OVB és a Bíróság, abból világosan látszik, hogy a 2014-es választáson is már azt csináltak amit akartak. Úgy csaltak ahogy akartak.

    Pláne a nagykövetségeken.

    De már itthon is.

    ReplyDelete
  5. Ha a Fidesz 99%-kal nyert volna 2014-ben, Ön abban se látna semmi kivetnivalót ugyebár :o)

    Úgyhogy ez egy holtág, hogy milyen eredmény keltené fel az Ön gyanakvását, hiszen a Fidesszel kapcsolatosan Önnek semmi :o)

    ReplyDelete
  6. Ez az előző 04:57-es kommentem nudniq 01:11-es kommentjére lett volna válasz, de valamiért leugrott ide alulra, holott pár perce még a helyén volt.

    Irtó pocsék és áttekinthetetlen ez a komment rendszer.

    Szerintem MaxVal baszarintotta el.

    ReplyDelete
  7. A 99% gyanús lenne. A 44% nem gyanús: teljesen hihető,h a magyar nép így szavazott.

    ReplyDelete
  8. Mondja ezt a 44% ismertében.

    De ha 99% lett volna, akkor ugyebár arra mondaná, hogy teljesen természetes.

    Sőt meg is indokolná ide nekünk az orrunk alá, hogy miért :o)

    ReplyDelete
  9. A lényeg: legyen demokrácia. A nép választhasson szabadon. A Fidesznek nincs meg a szükséges potenciálja a 60 % feletti eredményhez. A 2010-es 50 % feletti eredmény is csak Gyurcsánynak volt köszönhető. A Fidesz normális népszerűsége 40-45 %-ot hoz.

    ReplyDelete
  10. Hogy mit fog gyanúsnak találni 99%-nál, azt csak a következő választásnál tudjuk majd ellenőrizni :o)

    De addig megmagyarázhatná, hogy akkor miért kellett fideszesíteni az összes választás ellenőrzési testületet, legfőképpen az OVB-t?

    ReplyDelete
  11. Az OVB majd összeszámolja nekik a kétharmadot újra.

    A papír türelmes.

    ReplyDelete
  12. Azok a mai napig is hazudnak és azt csinálnak amit épp a Főni mond

    ReplyDelete