Thursday, August 11, 2016

Ezek tényleg elhiszik ezt...

Ritkán szoktam cikket írni más cikkéről, mert ilyenkor a legjobb az eredetit kommentelni. De most kivételt teszek.

Az MSZP blogja írt egy teljesen vicces cikket.

A cikk 3 legfontosabb megállapítása egyszerűen választ kíván külön cikk formájában is.

Íme az első megjegyzés:
tévedtek azok az előrejelzések, amely azt jósolták, az internet-email-Facebook-twitter és az online lapok világában már nem lehet propagandát folytatni, mert a befogadó nem passzív, van lehetősége ellenőrizni az információt, és több forrást is megvizsgálni

Azaz ezek az emberek - a liberálisok - tényleg azt hiszik, hogy a nyílt tájékoztatás, a szabad információáramlás őket segíti? Pedig észrevehették volna, hogy pl. az internet az ő hatalmas kudarcuk. A szabad hozzáférés révén az embereknek éppenhogy kinyílt a szemük, ami pont a liberális propaganda ellen hat. A liberalizmus nagy ereje eddig éppen abban rejlett, hogy médiát fenntartani iszonyú drága mulatság volt, ami miatt csak a "helyes" vélemények kaptak teret. Az internet rendkívül olcsóvá tettte a médiatartalom-gyártást, ma már - a legszegényebb országokat leszámítva - az átlagember is megengedheti magának, hogy saját médiát tartson fenn.

A következő megállapítás:
egyfelől milliók vannak ma Magyarországon, akik csak az állami médiából, bulvárhíradókból, helyi lapokból és rádiókból, tévé- és rádiószpotokból, óriásplakátokról tudnak tájékozódni

Azaz az átlagember birca, s mindent elhisz. Ha igaz lenne, sose tudott volna Orbán hatalomra jutni, hiszen előtte a médiák 90 %-a liberális kézben volt.

S végül:
Másfelől tele a net a olyan emberekkel, akiknek ugyan meglenne a lehetőségük többféle forrást összevetni és hozzáférni alternatív információkhoz, de hiányzik belőlük a kritikus gondolkodás képessége, és csak a végtelenül egyszerű világképükhöz illeszkedő adatokat veszik észre. Ők olvassák a Hihetetlen magazint, és hörögnek a kommentekben.

Azaz jajj de csúnya dolog a sajtószabadság, ha az átlagember nem liberális következetetéseket von le a szabad információáramlásból.

Hihetetlen, de a magyar ballibek a legnagyobb összeesküvéselmélet-hívők. Szerintük Orbánék hatalmon lételének egyetlen oka, hogy valamiféle pokoli ügy van a háttérben, mely nélkül ma a ballibek lennének hatalmon.

 

5 comments:

  1. Azt a húhaanyját! Megéltem 65 évet és a végtelenül egyszerű világképem miatt nem sikerült felemelkednem a kritkus gondolkodás magasságaiba! Mint nekik!
    Bakker - tényleg elhiszik saját magukat!
    Megjegyzem, tudok nem egy olyan mélyszegénységben élő faluról, közösségről, ahol még kőlevesre sem nagyon telik mindennap, de minden családban van egy okostelefon! Azt azért innen-onnan szereznek egyet, mert azzal legalább el lehet érni azt, akitől kölcsön lehet kérni! Újságot nem lopnak, a szórólapot meg a budiban használják, miközben az okostelefonon olvasgatják a netet! :-)))))

    ReplyDelete
  2. Még annyit. Valóban óriási tömegek hittek a náci propagandának, Hitlernek, ami a legszégyenteljesebb népírtáshoz vezetett. De Hitler három hívó szava, ígérete, amiért mögé álltak ez volt: Munkát, kenyeret, méltóságot kapsz! Ennek a háromnak a vágya motiválta az embereket. Manapság azontúl, hogy se kenyeret, se munkát nem ígérnek, az emberi méltóságról sem esik szó még véletlenül sem! Mert minek is az annak a birka népnek? Elkeserítő!

    ReplyDelete
  3. Kedves MaxVal!

    Az internet nem szabad. Része az egy kézben tartott világsajtónak.

    Manipulált és cenzúrázott.

    Nagyon hülyének kell lennie annak, aki ezt nem veszi észre.

    Azt, hogy a média 90%-a baloldali, és ki kell egyensúlyozni, az Orbán szokásos rühes hazugsága volt.

    Ezzel indokolta a sajtó lopott állami pénzből való kivásárlását.

    Ehhen mint a gyarmattartóink leghűségesebb pincsikutyája, megkapta a gyarmattartóink támogatását.

    Ugyanis a maradék ellenzéki sajtó ugyanúgy a gyarmattartónk tulajdonában van, mint a többi.

    Cserében az együttműködésért viszont lophatnak mint a szarkák.

    Legutóbb Simicska oszlopainak kivágásakor derült ki, hogy a cég német tulajdonban van valójában. Csak azt nem tudhattuk meg, hogy valójában hány százalékban.

    ReplyDelete
  4. Érdekes, az én médiámatsenki se cenzúrázza és manipulálja. S nem én vagyok az egyetlen.

    ReplyDelete
  5. Az, hogy idetalál-e valaki, az attól függ, hogy a Google akarja vagy nem akarja.

    A google oda tereli az interneten olvasgatókat, amerre akarja. Ha akarja, sztárt csinál Önből, ha nem akarja, akkor soha ide nem talál senki.

    A Google meg ugyanazoknak a kezében van, mint a világsajtó.

    Vagy akár a hazai sajtó.

    Ha akarnák, egy hét alatt megbuktathatnák Orbánt.

    ReplyDelete