Sunday, July 17, 2016

Mennyi a reális magyar átlagbér?

Az nyugatihoz képeset alacsony magyar bérek egyetlen oka: a profitot kisíbolja a nyugat. De lássuk, mennyit is vesz el minden magyar embertől a nyugati kizsákmányolás?

Természetesen nem szabad a magyar béreket a legfejlettebb nyugati államokéhoz hasonlítani. Abszurdum azon panaszkodni, hogy a magyar átlagbér nem német szintű, azaz nem 700 ezer Ft nettó összeg körül van. Ez valóban gazdaságilag irreális, hiszen a német gazdaság tényszerűen jóval fejlettebb a magyarnál.

Hagyjuk azokat a ballib gágogásokat, melyek szerint Orbán lenne a hibás a bérekért. Nyilvánvaló mindenki számára - a legvadabb ballib fanatikusokat leszámítva -, hogy ez bugyutaság, hiszen ha ez igaz lenne, akkor például Gyurcsány magasak lettek volna a fizetések.

Tehát a gazdasági fejlettség valós tényező. Ezért nincs Magyarországon német bérszint. Mi a reális szint azonban? A magyar gazdaság fejlettségi szintje kb. annyi, mint az EU legszegényebb nyugati államaié. Azaz az indokolt bérszint ezen országokéval azonos kellene, hogy legyen. Mennyi ez számszerűen? Ha a bérszintbeli elmaradás csak annyi lenne, amennyit a gazdaság indokol, ma a magyar átlagfizetés nettó 130 ezer HELYETT nagyjából 300 ezer forint lenne! Ez lenne reális gazdasági okok miatt.

Viszont valóság a gazdaságilag indokolt bér 40 azaz NEGYVEN %-a, s ennek oka egyedül politikai, pontosabban geopolitikai.

Azaz a nyugat kisíbol a magyar dolgozók zsebéből folyamatosan 60 %-ot. Miért? Mert megteheti erőfölénye miatt.

2 comments:

  1. Ez a cikked a szokásos közgazdasági nonszensz, természetesen megmagyarázni nem tudod hogy hogyan is zsákmányolja ki a nyugat a magyar munkavállalókat. De az is magas szintű tudományos elemzésre utal, hogy nem nevezed meg az országokat, aminek az átlagbéréhez hasonlítod a magyart, de nagyon ügyesen kiszámoltad hogy annak 40%át keresik a magyarok.

    A legszegényebb "nyugati" állam legyen mondjuk Portugália, hivatalos eurostat adatok szerint a magyar nettó bér a portugál nettó bér 57%-a, míg az egy főre jutó GDP a 63%-a. Tehát a magyar bér GDP arányosan a portugál 90%-a, hol van ez az általad gágogott 40%-tól? Ez egy egyszerű ferdítésnek azért sok, én inkább szemenszedett hazugságnak mondanám részedről.

    De a számításodban nem ez az egyetlen hiba, az is vicces, hogy nettó fizetéseket hasonlítasz össze, miközben az Orbán-propagandával ellentétben köztudottan Magyarországon a legnagyobb az elvonás. Tehát a különbség nagy részét az adók teszik ki.

    ReplyDelete
  2. Miért tartják a gyarmatosítóink alacsonyan a béreket a gyarmatokon?

    Egyrészt mert a kollaboráns kormányok 25 év óta ebben működnek együtt velük. Hogy minél nagyobb nyereségre tegyenek szert, minél kisebb bérekkel és adókkal.

    Azon kívül szükség van fehér niggerek látványára a nyugati társadalmi béke érdekében. Vagyis pl. az én német unokatesóm azért elégedett a bérével, vagy legalábbis nem sztrájkol állandóan, mert tudja, hogy itt ötödannyiért dolgozik egy mérnök. Aki esetleg pont annyira német, vagy lehetne ha akarna, mint ő.

    Az egy németet nem hatja meg, hogy Afrikában éheznek és pocsolyából isznak.

    Ezért kellünk mi a nyugatnak fehér niggernek is.

    És a hazaárulásra felesküdött politikusok, kormányok mindkettőt szállítják is nekik.

    25 év óta.

    ReplyDelete