Saturday, December 17, 2016

Utolsó üzenetek Aleppóból

Jó, hogy szóba került a hamis hírek veszélye.

A legnagyobb hamis hírtömeg azonban nem kis blogokból és független, alternatív hírforrásokból érkezik, hanem a fősodrú liberális médiákból.

Erre jó példa a manapság megjelenő úgynevezett utolsó utáni üzenetek Aleppóból. Ezek a szívhez szóló üzenetek jellemzően a múlt héten létrehozott Twitter-regisztrációkból jönnek, melyeknek így is sikerült valami rejtélyes módon több tízezer követőt szerezniük. Megy a háború, az infrastruktúra romokban, mégis tökéletes internet hozzáférése van mindenkinek a romok alatt, s a pincében rettegve neteznek is gond nélkül, amikor éppen nem éheznek. Aki mindezt elhiszi, az valószínűleg a húsvéti nyúlt is egy létező celebnek hiszi.

Külön vicces, hogy ezek a szír civilek mindenben egyetértenek egymással: egyhangúan azt jelentik ki, hogy eddig paradicsomi életük volt az iszlamista terroristák uralma alatt, boldogan éltek bőségben, míg most azonban perceik meg vannak számlálva, mert az orosz haderő és a szír kormányzat hamarosan mindenkit ki fog irtani.

Mi is a valóság? A liberális erők ezt a csatát elvesztették, iszlamista bábjaik nem voltak képesek megnyerni az általuk 5 és fél éve elindított véres polgárháborút, ráadásul az egész ügy közben világhatalommá emelte Oroszországot. Most már csak a médiafront maradt, legalább azt szeretnék megnyerni a liberálisok. Ennyi az egész.

1 comment:

  1. Max, hello!

    Valószínű igazad van...
    ..de most ez itt az én utolsó üzenetem, itthonról - Karácsony előtt, mert nagyon be vagyok havazva...
    Békés, áldott ünnepeket neked, kis családodnak és mindenkinek, akit szeretsz!
    Ránk fér manapság egy leheletnyi békesség....
    Üdv, Budapestről!
    Anna

    https://www.youtube.com/watch?v=KaexIvgDJa0

    ReplyDelete